آزمایش بتا مثبت
سطح بتا hCG مثبت چیست؟
سطح مثبت گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) معمولاً به این معنی است که شما باردار هستید . تست های بارداری هورمون hCG را در خون و ادرار تشخیص می دهند.
سطح بتا hCG نیز با استفاده از آزمایشی به نام آزمایش کمی hCG اندازه گیری می شود. این آزمایش مقدار hCG در ادرار شما را بر حسب mIU/mL یا IU/L اندازه گیری می کند.
مقادیر بتا hCG زیر برای تشخیص اینکه آیا باردار هستید استفاده می شود
منفی: کمتر از 5 IU/L
نامشخص: 5 تا 25 IU/L
مثبت: بیشتر از 25 IU/L
مقدار نامشخص ناحیه خاکستری را نشان می دهد. سطوح بتا hCG چندین بار در طول بارداری برای تایید بارداری سالم آزمایش می شود . سطوح بالای بتا hCG ممکن است در بارداری دوقلو یا در نوعی سرطان به نام کوریوکارسینوما مشاهده شود.
سطوح بتا hCG با نمودار زیر مطابقت دارد.
هفتهها از آخرین قاعدگی (LMP) | مقدار تقریبی hCG (بر حسب mIU/mL یا IU/L) |
---|---|
3 هفته | 5-50 |
4 هفته | 5-426 |
5 هفته | 19-7340 |
6 هفته | 1080-56500 |
7-8 هفته | 7650-229000 |
9-12 هفته | 25700-288000 |
13-16 هفته | 3300-253000 |
17-24 هفته (سه ماهه دوم) | 4060-165400 |
25 هفته تا ترم (سه ماهه سوم) | 3,640-117,000 |
بعد از چند روز پس از زایمان | < 5 |
hCG چیست و دو نوع آزمایش hCG کدامند؟
هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) که اغلب هورمون بارداری نامیده می شود، در ابتدا توسط سلول های پوششی جنین و سپس توسط سلول های جفت ساخته می شود. وظیفه آن تغذیه تخمک پس از لقاح است.
سطح hCG در هفته های 9 تا 12 بارداری به اوج خود می رسد. سپس کاهش می یابد تا زمانی که در بقیه دوران بارداری ثابت بماند.
معمولاً از دو نوع آزمایش بتا hCG استفاده می شود
- آزمایش کیفی: همچنین به عنوان تست بارداری ادرار شناخته می شود ، آزمایش کیفی بتا hCG یک تست بارداری بدون نسخه است که فقط باردار بودن شما را نشان می دهد
- آزمایش کمی: میزان هورمون موجود در خون را اندازه گیری می کند. یک نمونه خون از ورید شما جمع آوری می شود و برای بررسی سطح بتا hCG در خون به آزمایشگاه فرستاده می شود. همچنین به عناوین زیر شناخته شده است
- آزمایش خون بارداری hCG
- hCG سرم
پزشک معمولاً پس از مثبت شدن آزمایش بارداری ادرار، آزمایش خون بتا hCG را برای تأیید بارداری تجویز می کند. توجه به این نکته ضروری است که حاملگی خارج از رحم نیز ممکن است باعث مثبت شدن آزمایش شود. این یک وضعیت خطرناک است که نیاز به مداخله فوری پزشکی دارد
گاهی اوقات، پزشک شما ممکن است خیلی نگران سطح hCG شما نباشد. این به این دلیل است که شما ممکن است بدون در نظر گرفتن سطوح پایین hCG، نوزادی کاملا سالم داشته باشید. سونوگرافی انجام شده در هفته 5 تا 6 قابل اعتمادتر از آزمایش خون بتا hCG است.
احتمالاً پزشک از شما میخواهد که آزمایش سطح بتا Hcg را نه یک بار بلکه چندین بار در طول بارداری انجام دهید.
سطح hCG روش کاملاً دقیقی برای تعیین تاریخ بارداری نیست زیرا این اعداد می توانند بسیار متفاوت باشند.
چرا آزمایش خون بتا hCG انجام می شود؟
پزشک شما می تواند آزمایش خون بتا hCG را بخواهد
- بارداری را تایید کنید
- تعیین سن تقریبی جنین (کودک)
- بررسی کنید که آیا حاملگی خارج از رحم (بارداری غیرطبیعی) وجود دارد یا خیر.
- تشخیص سقط جنین
- اگر کودک مبتلا به سندرم داون است، غربالگری کنید
آزمایش خون بتا hCG همچنین می تواند برای بررسی وضعیت انواع خاصی از سرطان انجام شود . این سطوح برای تعیین اینکه آیا یک درمان سرطان خاص موثر است یا خیر استفاده می شود.
افزایش سطح hCG در سرطان های این ناحیه مشاهده می شود
- رحم
- پستان
- تخمدان
گاهی اوقات، سطوح بتا hCG در مدیریت سایر شرایط مانند
- سیروز کبدی
- زخم معده
- بیماری التهابی روده ( IBD )
15 نشانه اولیه که ممکن است باردار باشید
علائم ممکن است از زن به زن متفاوت باشد. همه زنان در دوران بارداری علائم مشابهی را تجربه نمی کنند. پانزده نشانه اولیه بارداری شامل موارد زیر است:
- لکه بینی و گرفتگی: وقتی تخمک بارور شده به رحم می چسبد، باعث لکه بینی و گرفتگی می شود. 6-12 روز پس از لقاح تخمک رخ می دهد. گرفتگی می تواند شبیه دردهای قاعدگی باشد. برخی از زنان حتی ممکن است لکه و مقدار کمی خون روی زیرشلوار ببینند.
- پریود از دست رفته : علامت مشخصه اوایل بارداری، پریود نشدن است. زنان ممکن است در هفته چهارم متوجه این علامت شوند. پس از تکمیل کاشت، بدن هورمونی به نام گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) تولید می کند. این به حفظ بارداری کمک می کند. با کمک کیت بارداری می توان در این مرحله بارداری را تایید کرد.
- ترشحات واژن : به دلیل ضخیم شدن دیواره های واژن پس از لقاح ، یک زن ممکن است متوجه ترشحات سفید و شیری رنگ از واژن شود. این ممکن است در طول بارداری دیده شود که طبیعی است. با این حال، اگر بوی بد ناشی از ترشحات یا احساس سوزش و خارش در اطراف واژن وجود داشته باشد، ممکن است احتمال عفونت باکتریایی یا قارچی وجود داشته باشد .
- خستگی : زنان باردار ممکن است درهفته چهارم تا پنجم بارداری از خستگی و خستگی شکایت کنند. سطح بالای پروژسترون باعث خواب آلودگی فرد می شود. شاید وقتی خستگی را به عنوان یک علامتدر نظر می گیریم، ممکن است عوامل مؤثر دیگری نیز وجود داشته باشد
- تکرر ادرار : در دوران بارداری، تغییرات هورمونی باعث حفظ آب در بدن می شود. کلیه مجبور است مایعات اضافی را فیلتر کند و در نتیجه باعث تکرر ادرار می شود. این حدود هفته ششم یا هشتم پس از لقاح شروع می شود.
- تغییرات سینه : اکثر زنان ممکن است بین هفته چهارم تا ششم تغییرات سینه مانند درد، سنگینی، حساسیت، پری یا گزگز را تجربه کنند. به طور کلی ممکن است پس از چند هفته کاهش یابد. ناحیه اطراف نوک پستان نیز تمایل به تیره شدن دارد.
- تهوع صبحگاهی ، تهوع یا استفراغ : تهوع صبحگاهی شایع ترین علامت بارداری است. حالت تهوع در حدود هفته چهارم تا ششم ایجاد می شود و ممکن است در هر زمانی از روز رخ دهد. تهوع صبحگاهی به دلیل تغییرات هورمونی است. برخی از زنان ممکن است هرگز حالت تهوع را تجربه نکنند، در حالی که برخی ممکن است به هایپرامسیس گراویداروم (تهوع در طول بارداری) مبتلا باشند. برای تعداد کمی از زنان، تهوع صبحگاهی ممکن است در هفته سیزدهم یا چهاردهم بارداری برطرف شود.
- هوس غذایی یا بیزاری: در مراحل اولیه بارداری ، برخی از زنان ممکن است هوس خوردن برخی غذاها را تجربه کنند، در حالی که برخی ممکن است احساس بیزاری کنند (نتوانند بوی غذای خاصی را تحمل کنند). این علائم ممکن است در برخی در هفته سیزدهم یا چهاردهم برطرف شود، اگرچه برخی ممکن است در طول بارداری آن را تجربه کنند.
- نوسانات خلقی : به دلیل افزایش سطح استروژن و پروژسترون در 12 هفته اول بارداری، زنان باردار نسبت به زنان غیرباردار نوسانات خلقی بیشتری دارند. مضطرب بودن یا استرس در دوران بارداری کاملاً خوب است. با این حال، اگر چند هفته طول بکشد، بهتر نشود یا باعث غم و اندوه دائمی شود، صحبت با یک متخصص زنان یک گزینه ایده آل خواهد بود. گاهی اوقات، عدم تعادل تیروئید در بارداری نیز ممکن است به احساس کم کاری منجر شود.
- یبوست : زنان باردار ممکن است افزایش پروژسترون در بدن خود داشته باشند. پروژسترون باعث می شود غذا به آرامی از روده عبور کند و باعث یبوست شود . نوشیدن آب بیشتر، خوردن غذاهای پرفیبر زیاد و ورزش می تواند یبوست را کاهش دهد.
- سردرد : زنان باردار ممکن است سردردهای خفیفی را در طول بارداری تجربه کنند. این ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی باشد.
- سرگیجه و غش : این ممکن است به دلیل گشاد شدن عروق خونی و کاهش فشار خون و سطح قند ناشی از تغییرات هورمونی باشد.
- سوزش سر دل : برخی از زنان سوزش سر دل را به عنوان نشانه اولیه بارداری تجربه می کنند. دریچه بین معده و مری شل می شود، که اجازه می دهد اسید معده نشت کند و باعث سوزش سر دل شود.
- افزایش وزن : زنان ممکن است در پایان سه ماهه اول وزن اضافه کنند . حدود یک تا چهار پوند ممکن است در چند ماه اول اضافه شود.
- احتقان بینی : افزایش سطح هورمونی و تولید خون می تواند بر غشای مخاطی بینی تأثیر بگذارد و باعث تورم و خشک شدن آن شود.
علاوه بر این، مشکل در خوابیدن، تنگی نفس و کمردرد از دیگر علائم نه چندان رایج اوایل بارداری هستند.